Bolesławiec Garnek ceramiczny GU-1127 dek.166A g.2
(0) opinii
200,00 zł
CHWILOWO NIEDOSTĘPNYPrzygotowywanie warzyw w garnkach ceramicznych to sprawdzona i zarazem najlepsza metoda utrzymania ich świeżego zapachu i dobrego smaku. W okresie zimowym kwaszona kapusta czy kiszone ogórki z garnka ceramicznego to niezastąpione źródła naturalnych witamin.
Metoda użycia garnka i sposób przechowywania przetworów.
Wkładając pokrywkę w wypełniony wodą kołnierz garnka odcinamy dopływ powietrza do wnętrza naczynia. Umieszczone w nim warzywa, fermentując, wytwarzają dwutlenek węgla, który z czasem wypiera całkowicie powietrze. W ten sposób w garnku tworzy się atmosfera beztlenowa. Dojrzewające w niej przetwory nabierają niepowtarzalnego smaku.
Wysokość 25cm
Średnica 26,8 cm
Pojemność 4l
- Informacje TechniczneMożna myć w zmywarce