Konighoffer Venga 18 cm – japoński nóż Santoku do siekania.W wielu przypadkach spisze się tak dobrze, jak nóż szefa kuchni. Zamiast szatkowania otrzymujesz jednak wyjątkowy komfort siekania składników. Praktyczną stronę użytkowania powierzono więc dwóm elementom. Po pierwsze, rękojeści, która pewnie leży nawet w mokrej dłoni. Drugim rozwiązaniem jest czarne ostrze wykonane z twardej stali. Jego szeroki profil i wytrzymałość pozwoli ci siekać oraz kroić nie tylko warzywa i owoce, ale także mięso.
Nóż Santoku z serii Venga łatwo naostrzyć. Podczas użytkowania i przechowywania tępi się on jednak bardzo wolno, a więc jego zakup możesz uznać za dobrą inwestycję na lata. Możesz przechowywać go w drewnianym bloku wprost na kuchennym blacie. Jeśli chcesz, produkt ten pozwoli ci także na zaczepienie w dowolnym miejscu z pomocą listwy magnetycznej.
Używając noża Santoku Konighoffer Venga, chronisz się również przed przypadkowym zranieniem.